при мен ланда сондата работи но майстора ми каза че е мудна а колата я няма никаква във високите обороти, ще я сменям скоро но и катализатора ще махна
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мога ли да карам без ламбда сонда
Collapse
X
-
sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
-
Първоначално публикувано от totii Покажи съобщениепри мен ланда сондата работи но майстора ми каза че е мудна а колата я няма никаква във високите обороти, ще я сменям скоро но и катализатора ще махнаAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеАко имаш газова - от нея ти идва проблема - онзи ден оправях на баща ми със същата грешка. Включи на бензин и издухай колата малко също такаsigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
ламбдата няма значение ако се кара на газ - затова се слага и комутатор при монтаж на газова уредба - да коригира показанията на ламбдата /лъже компа/ и разхода на газ не зависи от нея , а колко натискаш педала
иначе на бензин ще е зле ако не я смениш
и нищо няма да и стане ако я караш така на газ , на бензин влиза в авариен режим и качва разхода , може и до 5 на 100Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеламбдата няма значение ако се кара на газ - затова се слага и комутатор при монтаж на газова уредба - да коригира показанията на ламбдата /лъже компа/ и разхода на газ не зависи от нея , а колко натискаш педала
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеламбдата няма значение ако се кара на газ - затова се слага и комутатор при монтаж на газова уредба - да коригира показанията на ламбдата /лъже компа/ и разхода на газ не зависи от нея , а колко натискаш педала
иначе на бензин ще е зле ако не я смениш
и нищо няма да и стане ако я караш така на газ , на бензин влиза в авариен режим и качва разхода , може и до 5 на 100Ще ме извиняваш ама чул недочул всеки взе от коли да разбира
СмяяяяхDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеАко те интересува ще потърся кутията и ще ти кажа точния номер по каталог. Преди клатеше оборотите яко, сега спят просто.
Comment
-
..
Така колеги,да се върна малко към темата която пуснах и понеже бях обещал като засека алфата без ламбда сонда да споделя резултати.Значи днес заредих газ,бях изминал 255км,23 л точно събра,като го пресметна 9л на 100км,в това число не слагам бензина,които гори докато загрее 40% колата,мисля че е като преди и е нормален.Карам вече повече от 10 дена без нея,колата си върви нормално ,работи нормално,и вече разбрах че и харчи нормално,даже повече от добре. А сега същинския въпрос,та за какво да купувам нова ,и дали нещо може да се насмете без нея,ако си покарам такаAlfa Romeo 156 1.8TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщениеТака колеги,да се върна малко към темата която пуснах и понеже бях обещал като засека алфата без ламбда сонда да споделя резултати.Значи днес заредих газ,бях изминал 255км,23 л точно събра,като го пресметна 9л на 100км,в това число не слагам бензина,които гори докато загрее 40% колата,мисля че е като преди и е нормален.Карам вече повече от 10 дена без нея,колата си върви нормално ,работи нормално,и вече разбрах че и харчи нормално,даже повече от добре. А сега същинския въпрос,та за какво да купувам нова ,и дали нещо може да се насмете без нея,ако си покарам така156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
..
значи колега колата кара до прекъсвач без никакви проблеми и си ускорява добре,не е удушена както ти се изрази,като преди така и сега,колата за 2-3 км и загрява до 40 градуса и превключва на газ,летото когато превключваше почти веднага разходът на газ беше 11-11.5 ,а сега е 9 ,а до колкото бензин мисля че 3-4 л за близо 260км е добре,при положение,че не я карам на по големо разстояние от 15-20 км,Alfa Romeo 156 1.8TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеСтрува ми се че 9 литра газ и още 40% бензин 4-5л не е никак добър резултат явно сондата си оказва влияние. Или ако не съм те разбрал и това 9л /100км ти е крайния разход значи тази кола е адски удушена и най вероятно след 3500-4000 умира като дизел.AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y
Comment
-
Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщениезначи колега колата кара до прекъсвач без никакви проблеми и си ускорява добре,не е удушена както ти се изрази,като преди така и сега,колата за 2-3 км и загрява до 40 градуса и превключва на газ,летото когато превключваше почти веднага разходът на газ беше 11-11.5 ,а сега е 9 ,а до колкото бензин мисля че 3-4 л за близо 260км е добре,при положение,че не я карам на по големо разстояние от 15-20 км,Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Днес дойде при мен 156 2.0 с отрязана сонда,и меко казано беше адска бъркотия и батак,заради това други сервизи са сменили 100 неща,които не е трябвало да се сменятFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Смесообразуването става, като се вземат предвид доста сигнали от най-различни датчици. ЛАмбда сензора играе роля на обратна връзка - проверява дали сметките на компа са верни и ако не са ги коригира. За това и разликата в разхода на гориво не е голяма. Не знам само какво ще стане с клапаните при LPG и грешни сметки, а и едва ли някой в този форум може да ти каже еднозначно. Има доста коли които са с обикновенна газова и си карат доста без да отчитат нищо от ламбдата(е все пак трябва да са коректно настроени на газ-анализ с външна ламбда и СО сензор). Между другото има доста теми в нет-а за съживяване на лабда. До колкото знам няма какво да му стане на сензора. Възможните дефекти са да изгори нагревателя, да изгори сензора - но от външно пренапрежение най-често при калпава диагностика, или да се зацапа самия сензор. Имаше една тема в чуждите сайтове за номер с лимон разрязан на 2Last edited by Alamo; d.m.y г., 17:56.
Comment
Comment